Diz Artroskopisi Nasıl Yapılır

Artroskopi tekniği, ortopedide son zamanlarda çok sık yapılan bir cerrahi işlemdir. Kapalı ameliyat yöntemi olan artroskopinin açık ameliyata göre birçok avantajı vardır. Küçük bir kamera ile eklem içi dokuların değerlendirilmesi, çok açık ve net bilgi verilmesine yardımcı olur. Tedavide olduğu kadar teşhis için de çok faydalı bir yöntemdir. Artroskopi, diz kapağı kenarından çok küçük bir giriş yardımı ile yapılır. Açılan kesinin çok küçük olması hem yaranın minimal ve estetik olmasını sağlayacak hem de iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Bu küçük girişten özel kamera yerleştirilir ve monitörden görüntü alınır.  Alınan görüntü ile menüsküs, ön çapraz bağ, arka çapraz bağ gibi diz içi tüm anatomik yapılar detaylıca incelenir.

Bu yöntemle birlikte tüm hasarlı yapılar tamir edilebilir veya ortadan kaldırabilir. Artroskopik cerrahiye karar verildiyse doktor öncelikle hastayı genel sağlık yönünden değerlendirerek anesteziye hazırlar. Genellikle ameliyat günü taburcu olunur ya da bir gece hastanede kalınır. Hastalar çoğunlukla ameliyat sabahı hastaneye gelir ve operasyon gecesinden önce herhangi bir şey yiyip içmez.

Artroskopi en sık; yırtık menüsküslerin tamirinde ve ortadan kaldırılmasında, yırtık ön çapraz bağ tamirlerinde, hasarlı eklem kıkırdak tıraşlamaları ve kıkırdak nakil işlemlerinde, eklem içi serbest kıkırdak ve kemik parçalarının alınmasında, iltihabi sinavial dokuların ortadan kaldırılması ve gergin bağların gevşetilmesinde tercih edilir.

Diz artroskopisi, iyileşme süreci ve estetik yara izi gibi avantajların yanı sıra ameliyat sonrasında daha az ağrı duyulması ve enfeksiyon kapma riskinin az olması nedeniyle de çok tercih edilir.

Copyright © 2019 Müjdat Ök Resmi Web Sitesidir.
Profesyonel Web Tasarım

Bize Ulaşın    0 (212) 441 89 39

× Whatsapp